19 de set. 2010

Orelletes de la padrina

 A casa dels meus padrins tota la vida he vist fer Orelletes per la Festa Major. M'agraden tant, que he decidit penjar la recepta!!


Fer les Orelletes és tot un ritual on tothom i participa! El que més m'agradava quan era petita era menjar-me "lo ninot" que em feien amb la massa que sobrava.


Ingredients:

  • 1 dotzena d'ous
  • 400 g de sucre
  • 1 tassa d'anís
  • 1/2 tassa d'aromes de Montserrat
  • 1 got d'aigua de bullir (*)
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 2 papers de gasosa
  • 2 tubets d'essència de llimona
  • 1 raig d'oli
  • 1 pessic dee sal
  • farina, la que admeti (uns 3 kg aprox.)
Prepararació:

(*) per elaborar l'aigua de bullir, es posen a bullir la matafaluga, pell de llimona i la canyella. Una vegada feta la infusió es cola i es deixa refredar.

Per fer la massa es barregen els ous, el sucre, l'anís, els aromes de Montserrat, els tubets de llimona, l'oli i la sal, incorporant-hi un cop barregats la farina, els papers de gasosa i el llevat. Una vegada es tingui una massa homogènea, es deixa reposar. Passat una mitja horeta, es divideix la massa i es fan uns munts (panets rodons) d'uns 50 gr, es deixen reposar (millor que reposin durant tot un matí, tapats per que no respirin).
Un cop els muntets han reposats ja es poden començar a fer les orelletes. Per donar la forma es pot fer  sobre un marbre untat amb oli, o bé, com jo ho he vist sempre amb l'ajuda del genoll!
Un cop se'ls hi ha donat la forma es fregeixen en una paella amb oli bullint, com que s'utilitza una paella gran, es pot utilitzar unes canyes per donar les voltes a les orelletes.
S'escorren amb l'ajuda de les canyes i ja es poden ensucrar!!

Bon profit!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada