12 de des. 2010

Sacher

Aquest mes vaig fer anys, i aquest va ser el pastís que vaig portar a la feina per celebrar-ho amb els meus companys.

La recepta la vaig trobar a la revista Cuina (núm.73).
Ingredients:

  • 150 g de xocolata negra
  • 120 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 100 g de mantega
  •  4 ous
  • 1 cullerada de llevat en pols
Per al farciment:
  • mermelada d'albercoc de la meva àvia
Per a l'almívar:
  • 100 g de sucre
  • 1 vas d'aigua
  • rom 
Per a la cobertura:
  • 100 g de xocolata fondant
  • 150 g de nata per muntar
  • 75 g de mantega
Preparació:
Foneu la xocolata amb la mantega i deixeu-la temperar. Separeu clares i rovells dels ous. Bateu els rovells amb la meitat del suvre. Adjunteu-ho amb la xocolata i la mantega i bateu-ho fins que obtingueu una massa homogènia. Adjunteu la farina i el llevat. Munteu les clares al punt de neu i afegiu-hi la resta de sucre. Afegiu-ho a la barreja d'abans. Unteu un motlle amb mantega i farina i poseu-hi la massa. Coeu-ho al forn 25 min a 180ºC. Abaixeu-ho a 160ºC i deixeu-ho coure 25 min més. Deixeu-ho refredar i desmotlleu-ho.
Per a l'almívar: bulliu aigua i sucre 5 min i afegiu-hi un raig de rom.
Per al farciment: obriu el pastís per la meitat i xopeu-ho amb l'almívar. Afegiu-hi la melmelada batuda i tapeu el pastís amb l'altra meitat.
Per a la cobertura: escalfeu la nata fins que comenci a bullir, traieu-la del foc i afegiu-hi la xocolata fondant. Barregeu-ho amb una cullera de fusta fins que estigui ben desfeta. finalment, cobriu el pastís amb aquesta cobertura i decoreu-la amb nata.


4 comentaris:

  1. Segur que els de la teva feina estan encantats amb tu.

    ResponElimina
  2. Dono fe de que varem quedar encantats, i si puc afegir una cosa, desitjant que tornis a fer anys per veure amb quin requisit ens regales !

    ResponElimina
  3. Felicitats! Segur que els teus companys de feina van quedar encantats, per mi el Sacher és el millor pastís que exiteix per celebrar un aniversari com cal!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies!!! Ara ens ve una època molt bona per provar receptes dolces, :)

    ResponElimina