3 de gen. 2011

Menú Cap d'Any: Amanida de Torró de fetge gras, Galets farcits de brandada de bacallà amb serrat d'ovella i Becuit de torró

Bon any a tots!!

Aquesta revetlla de Cap d'any vaig decidir tirar-me a la piscina i provar alguna recepta més agosarada!!

Entre d'altres coses per picar com embotits i torrades amb sobrassada i ous de guatlla, els plats principals varen ser:
  1. Amanida de Torró de fetge gras: és una recepta d'en Joan Roca que va sortir publicada en el Menú 5 que regalaven amb el diari Ara. És una recepta pels intrèpids!!!
  2. Galets farcits de brandada de bacallà amb serrat d'ovella: aquesta recpta la podeu trobar en el núm. 113 de la revista Cuina. Per servir tant d'aperitiu com de primer i quedar com reis!!! La recomano moltíssim!!
  3. Bescuit de torró: si teniu alguna barra de torró per casa i no en sabeu que fer, o bé si voleu menjar torró d'una altra manera!
AMANIDA DE TORRÓ DE FETGE GRAS:
 Ingredients:
  • 500 g de fetge gras d'ànec
  • 125 g de praliné d'avellanes
  • 125 g de xocolata del 70% de cacau
  • 100 g de mantega
  • 50 ml d'oli de tòfona
  • sal
  • cacau en pols
  • amanida variada
Preparació:
Talleu en forma de dauets el fetge gras i salteu-lo. Un cop estigui cuit, tritureu-lo amb el praliné i l'oli de tòfona.
Afegiu-hi la xocolata fosa al bay maria i la mantega punt de pomada. I, per acabar rectifique-hod e sal si cal i poseu la barreja resultant en un motllo.
Per desenmotllar-ho amb més facilitat és millor congelar-ho prèviament.
Reserve-ho a la nevera i a l¡hora de servir empolseu-ho amb cacau en pols.

NOTA: jo vaig utilitzar les mateixes mesures que a la recepta, però si ara ho tornès a fer potser variaria algunes coses, utlitzaria menys oli de tòfona (és adir, ho faria una mica més suau), potser hi ficaria menys xocolata!

Per a l¡oli de tòfona jo he utilitzat olide tòfona blanca "Gocce di tartufo" de la marca "Urbani Tartufi".

GALETS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB SERRAT D'OVELLA:

Jo he variat una mica la recpeta original canviant la tomata ratllada fresca, per confitura de tomata.

Ingredients:
  • 4 galets dels grans
  • brandada de bacallà feta (jo la vaig comprar a la Cònsol del Mercat del lleó de Girona, és molt bona!)
  • tomata en conserva
  • sucre
  • 100g de serrat d'ovella
Preparació:
Posem abullir l'aigua amb un pols de sal. Quan arrenqui el bull, tireu-hi el galets i deixeu-los coure. Quan estiguin cuits, reredeu-los en aigua freda i gel i torneu-los a escórrer. Reserveu-los.
Per la confitura de tomata, fiqueu en un cassó tomata fresa o en conserva i sucre, a parts gairebé proporcionals i deixeu que es vago coient afoc suau i remanant constantment fins que agafa una consistència de mermelada.
En unes culleres d'aperitiu o bé en un plat, fiqueu una mica de confitura de tomata al fons, a sobre el galet prèviament emplenat de brandada de bacallà (es pot emplenar amb compte mitjançant una cullereta o bé utilitzat una mànega pastelera). Per acabar, a sobre hi fiqueu un xic de formatge serrat d'ovella ratllat.

BECUIT DE TORRÓ:


Ingredients:
  • 1 l de crema de llet per muntar
  • 6 rovells d'ou
  • 300 g de sucre
  • 1 barra de torró de xixona de 250 g
  • xocolata negra cobertura
  • mantega
Preparació:
Poseu els rovells d'ou i la meitat de sucre en un bol i barregeu-ho bé fins a blanquejar-los.
A continuació, munteu la crema de llet amb l'altra meitat del sucre.
Després afegiu-hi la barreja de rovells i sucre i remeneu-ho bé. Quan tingueu una massa ben fina, poseu-hi el torró de xixona esmicolat i rmeneu-ho bé.
Seguidament poseu la barreja en un motllo i deixeu-la al congelador durant 24 hores.

Quan vulgueu menjar-la la podeu servir amb xocolata negra desfeta amb la mantega al bany maria.

Bon profit!! i feliç 2011!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada