23 de gen. 2011

EL BULLI

El diumenge 16 de gener vaig rebre una trucada inesperada anunciant-me que podia fer realitat un dels somnis tenia!!

Ja feia gairebé 1 any havia enviat una sol•licitud per fer una reserva al conegut i mediàtic restaurant El Bulli de Roses. La seva resposta com tants altres cops va ser que ja tenien complertes totes les reserves però que al viure a Girona i tenir plena disponibilitat si hi havia alguna anul•lació es ficarien en contacte amb nosaltres. I així va ser!!

El diumenge 16 a la tarda em trucaven per si l'endemà podíem anar-hi. La meva resposta immediata va ser SIIIIII! M'HAVIA TOCAT LA GROSSA!

Estava la mar de contenta, a més a més feia molt poquet que m'havien regalat el catàleg del Bulli dels anys 2003 i 2004!!

Doncs bé, en aquesta entrada no explicaré cap recepta, si no que tal i com vaig fer amb el restaurant Fat Duck de Londres, us narraré i ensenyaré la nostra experiència!

El dilluns 17 de gener cap a les 19:00 h sortíem de Girona en direcció a Roses, amb els nervis a flor de pell, i intentat imaginar-nos les sensacions que descobriríem al cap d'una estona. A les 20:00h menys poc ja estàvem arribant a Cala Monjoï i el somni cada cop era més i més real.

Un cop arribats al restaurant el primer que ens varen preguntar va ser si volíem veure la cuina. Nosaltres varem contestar I TANT! i allí el varem trobar en Ferran Adrià i en Juli Soler en plena feina, ens van saludar i ens van signar el catàleg del Bulli. La cuina era una passada, tot perfectament net i ordenat en el moment de més feina.

El restaurant en si és bastant senzill, i el tracte dels cambrers, sommeliers i caps de sala és agradable i pròxim.


El menú consta de 37 plats salats i 6 de dolços. Us adjunto el menú, tot i que nosaltres no el varem poder veure fins al final.




En aquest menú hi ha un plat "roses/carxofes" que va sustituir el tàrtar de tomàquet que hi havia en el menú.

Ara us adjunto algunes fotos dels plats que varem menjar:
caipi-mojito calenta
flauta de mojito i poma (super refrescant!)
globus de gorgonzola (espectacular, de textura com un gelat)
xip d'oli d'oliva (oli pur!)
ravioli de festucs (calents i amb molt de gust!)
cornes de bacallà (com les cotnes de porc però amb gust de bacallà)
gambes dues coccions (el gust pur de la gamba!)
guatlles amb escabetx de pastanaga (suaus i dolces)
tiramisú (era japonès imagineu-vos el gust)
drap de tòfona (primer per olorar i després menjar!)
cloïses negre (pures i amb el sorprenent gust de trompetes de la mort en la salsa)
ceviche de lulo i mol·lusc (gust nou i molt àcid)
papillota d'endivia 50% (com l'amanida d'endivies de casa)
becada amb ostra (prèviament havíem mejat ostra amb becada)
rissotto de mores amb suc de caça (suau i fort al mateix temps)
maduixes calentes amb consomé de llebre (boníssim)
nem floral (suau, fresc, dolç)
pets de maduixa i praliné (uhm!)
caixa (pels xocolaters!)


I això és tot! Una experiència única que m'ha encantat comportir!!

Des d'aquí felicitar a tot l'equip del Bulli va ser una gran experiència!

Bon profit!!!


5 comentaris:

  1. Noemí, m'has deixat sense paraules.... extraordinari...Enhorabona i gràcies per posar-ho al blog i poder gaudir de les fotos i la presentació suposo que no ho oblidaràs mai!! Petons

    ResponElimina
  2. Hola Noemí, no hem trobat un correu de contacte, desitjem no et molesti que escrigui aqui el motiu de la nostre visita.

    Estem preparant un projecte que obrirem a partir del dia 28 d'aquest mes.
    Serà un espai orientat a promocionar la gastronomia catalana i els blocs catalans o de parla catalana de quelcom lloc, hi podrà participar tothom que ho vulgui i en la mida que es desitgi, ja sigui recomanant restaurants, vins, llibres de cuina, botigues, enviant-nos un menú dels plats que ja tingueu publicats, mercats o explicant-nos els actes gastronòmics de la vostre localitat,qualsevol cosa que creieu interessant serà ben rebuda, nosaltres ho publicarem amb un enllaç al espai del blocaire que ho ha proposat per tal de donar-lo a conèixer a tanta gent com puguem.

    En l'apartat de gastroblocs, estem fent un llistat de tots els blocs per províncies, ja hem afegit el teu bloc al llistat.
    Salut!

    Loles i Núria.
    Gastropuntcat
    www.gastropuntcat.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Hola Loles i Núria,

    un plaer, cap problema!!

    Una abraçada,

    Noemí

    ResponElimina
  4. mmmm!!!! quina enveja sana i famolenca!! ;))

    ResponElimina
  5. Ostres, quina sort!!!!!!!! Aquesta trucada que vas rebre va ser millor que si t'hagués tocat la loteria, oi?
    Quina enveja, entre les tres anades al Celler de can Roca i aquesta al Bulli, ets tota una experta en restaurants de 3 estrelles ;)
    Estic segura que és una experiència que recordaràs tota la vida!

    ResponElimina