12 de març 2013

Pell de formatge Tou dels Til·lers Roi i patates

Aquesta és una recepta de la Carme Ruscalleda (núm. 125 de la revista Cuina).

Es tracta d'una idea ben original per a fer un entrant.




Ingredients:

  • 1 peça de formatge Tou dels Til·lers Roi (amb escorça rentada de color vermellós)
  • 400 g de patates tallades a làmines fines, 2mm
  • 100g de nata líquida
  • sal
  • pebre negre
Preparació:

Agafem la peça de formatge, li tallem la pell de la tapa de les dues superfícies, la de sobre, la de sota i la pell de la paret del voltant. En reservem l'interior del formatge , i l'aprofitem pel que ens vingui bé (el podem servir sobre torradetes i codonyat,...).

Agafem un motlle rodó i fondo, d'uns 20 com de diàmetre. El folrem amb paper sulfurat (paper de forn). Al fons hi posem una de les tapes de la pell del formatge, i, al voltant les pells del lateral. A dins l'anem emplenant amb sostres de làmines fines de patata, i les anem amanint, sostre a sostre, amb un rajalí de nata líquida i un polsim de sal i pebre. Quan tinguem l'açada que vulguem ho cobrim amb la segona pell.

Emboliquem el motlle amb paper de platai ho fiquem al form ben calent a 160ºC. Ho deixem coure 1 hora.

Retirem el pastís de patata i formatge, el destapem i el deixem refredar col·locant-hi un pes a sobre.

Es recomanable servir-lo tebi. Es pot reservar i escalfar-lo en el moment de servir.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada