12 de març 2013

Coca de llardons

Aquest any per dijous llarder (o gras) vaig fer la tradicional coca de llardons.

La recepta la vaig treu del blog "La cuina de  l'estany", va resultar una recepta molt senzilla i realment bona.

Us aconsello a tots que la proveu!


INGREDIENTS:
100 gr de sucre
200 gr de mantega de porc (llard)
200 gr de greixons
100 gr de llet
100 gr d'aigua
400 gr de farina
20 gr de llevat de forner (fresc)
50 gr de pinyons
pessic de sal
1 cullerada de matafaluga o canyella

PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua, la llet i el pessic de sal al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim 50 gr de mantega de porc, el llevat, la farina, 50 grde sucre i ho treballem 2 minuts a velocitat espiga. A continuació afegim a poc a poc a velocitat espiga la mantega de porc restant per el bocal fins veure-ho tot ben unit.
2. Retirem la meitat de la massa del vas i incorporem els greixons i la matafaluga (la meva en gra) i programem 4 segons a velocitat 5. Afegim l'altre meitat de la massa i programem 15 segons a velocitat espiga.
3. Precalentem el forn a 180 º
4. Treiem la massa del vas i li donem forma de coca, deixant-la de 1.5cm de gruix (en surten dues de primes), li posem el sucre, els pinyons pel cim i la posem a coure al forn uns 20-25 minuts.

Aquest és l'aspecte de la coca en cru:

I un cop ja cuita:

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada