Aquesta és la meva especialitat de recepta de foie, en endavant crec que hauré d'innovar una mica.
Vaig aprendre afer foie gràcies a un llibre anomenat "Foie Gras" del cuiner André Bonnaure (editorial Montagud Editors), t'ho explica tot sobre el foie i hi ha receptes molt temptadores!
La recepta que us penjo, és una recepta de foie cuinada al forn en una terrina.
Ingredients:
- 1 foie gras extra (sense venes)
- 1 pot de figues a l'armanyac (també és pot fer amb figues al vi)
- sal gruixuda
Preparació:
Tot i que el foie ja està sense venes, igualment l'esmicolem i el fique unes hores amb llet (si veiem que hi ha alguna veneta la treiem). Un cop el foie està escorregut, el comencem a colocar a la terrina, quan hem omplert la meitat de la terrina hi col·loquem a sobre les figues laminades, i a sobre continuem ficant-hi els trossos de foie fins que la terrina està plena.
Ho fiquem dins del forn ja calent (la temperatura de cocció és d'uns 80 a 100ºC i el temps uns 5- 10 minuts, segons el tipus de forn). Sabrem que el foie està a punt quan aparegui una capa de greix fos d'1 milímetre de gruix. Llavors retirem la terrina del forn, la deixem refredar i la pasem a la nevera durant 6 hores mínim. I ja està apunt per menjar!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada