4 de gen. 2010

Foie gras mi-cuit amb figues al armanyac

Ja tocava alguna recepta salada.
Aquesta és la meva especialitat de recepta de foie, en endavant crec que hauré d'innovar una mica.
Vaig aprendre afer foie gràcies a un llibre anomenat "Foie Gras" del cuiner André Bonnaure (editorial Montagud Editors), t'ho explica tot sobre el foie i hi ha receptes molt temptadores!


La recepta que us penjo, és una recepta de foie cuinada al forn en una terrina.


Ingredients:

  • 1 foie gras extra (sense venes)
  • 1 pot de figues a l'armanyac (també és pot fer amb figues al vi)
  • sal gruixuda
Preparació:
Tot i que el foie ja està sense venes, igualment l'esmicolem i el fique unes hores amb llet (si veiem que hi ha alguna veneta la treiem). Un cop el foie està escorregut, el comencem a colocar a la terrina, quan hem omplert la meitat de la terrina hi col·loquem a sobre les figues laminades, i a sobre continuem ficant-hi els trossos de foie fins que la terrina està plena.
Ho fiquem dins del forn ja calent (la temperatura de cocció és d'uns 80 a 100ºC i el temps uns 5- 10 minuts, segons el tipus de forn). Sabrem que el foie està a punt quan aparegui una capa de greix fos d'1 milímetre de gruix. Llavors retirem la terrina del forn, la deixem refredar i la pasem a la nevera durant 6 hores mínim. I ja està apunt per menjar!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada