31 de març 2010

Coca de Llavaneres

Aquesta coca és una passada de bona, recomano molt fer-la. És una mica entretingut, tot i que fàcil de fer.


Als meus amics els hi va encantar!
Ingredients:

  • 2 masses de pasta de full fresques
  • 2 ous
  • 1 sobre de crema catalana Royal (també la podeu fer vosaltres mateixos)
  • 1/2 litre de llet
  • 150 g de pinyons
  • pell d'una llimona
  • sal
  • unes gotes de suc de llimona
Preparació:
Folrar una safata de forn amb paper vegetal. Untar-ho amb mantega i posar farina per que no s'enganxi.
Preparar la crema catalana, seguint les instruccions del paquet però només amb 1/2 litre de llet i deixant la pell de la llimona dintre per aromatitzar. Veureu que s'espessa molt ràpid. Quan això passi treiem la pell de la llimona i deixem que es vagi refredant, però anem remenant de tatnt en tant per que no cualli.
Mentres extenem amb les mans una de les masses de pasta de full fent-la una mica més gran, aixequem les vores de la massa i puntxem el fons amb una forquilla. Quan la crema ja no fumegi la tirem a sobre de la massa de pasta de full.
Ara posem a la Th (thermomix) 2 clares d'ou, una mica de sal i unes gotes de llimona, 2 min a vel 3. Muntem les clares, un cop muntades li afegim els 2 rovells i ho remenem una mica, treiem la papallona i ho barregem amb l'espàtula.
Mentres hem muntat les clares aprofitem per extendre la segona massa de pasta de full sobre farina i l'extenen presionant amb les mans. Ha de quedar una mica més gran que la primera.
Cobrim la primera massa i la crema amb la segona massa, i dobleguem les vores de la massa sobrant per sota, com si fèssim un llit.
Un cop cobert, posem per sobre les clares muntades, una capa gruixuda. Després afegim sucre per damunt, sense por! i seguim afegint-hi els pinyons.
Ja està a punt per anar al forn.
Ho fiquem al forn a 180 ºC una 1/2 hora aproximadament.
I ja està! Bon profit!!




1 comentari: