Ingredients (4 persones, tot i que si es serveix com a tapa pot ser per 6 o 8 persones):
- 500 gr de tonyina fresca
- suc de 2 llimones mitjanes
- 1/2 tassa gran de salsa de soja
- 1 pot gran de tomates naturals enters (500gr). (jo faig servir la conserva de tomata de la meva àvia)
- 3 cullerades soperes de sucre (generoses)
Posar tot junt al foc: el suc de llimona, la soja i l'oli. Anar remenant de tant en tant i quan comenci a bullir apagar el foc i deixar refredar abans de posar-ho a la tonyina.
Tallar la tonyina a porcions d'1,5 cm d'ample. Cubrir els talls de tonyina amb el amrinat i deixar a la nevera durant 12 hores. Si voleu que quedi més feta per dins, es poden fer talls més fins o deixar-ho marinar més temps.
Un cop passat el temps, escòrrer i guardar a la nevera fins al moment d'emplatar (es pot treure uns moments abans perquè perdi la fredor de nevera).
Per la confitura de tomata: posar la tomata en una cassola al foc amb l'aigua que porten inclosa, i tirar-hi el sucre. Anar remenant constament mentre la tomata es va espessint fins a obtenir una textura de confitura. El foc al principi pot ser normal però a mesura que s'espesseix cal anar-lo abaixant perquè no s'enganxi. El procés triga al voltant d'1 hora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada