6 de nov. 2009

TONYINA MARINADA AMB CONFITURA DE TOMATA

Aquesta recepta, la varen fer uns amics nostres i ens va encantar. Vaig aprofitar la primera ocasió que vaig tenir per fer-la!!!

Ingredients (4 persones, tot i que si es serveix com a tapa pot ser per 6 o 8 persones):
  • 500 gr de tonyina fresca
  • suc de 2 llimones mitjanes
  • 1/2 tassa gran de salsa de soja
  • 1 pot gran de tomates naturals enters (500gr). (jo faig servir la conserva de tomata de la meva àvia)
  • 3 cullerades soperes de sucre (generoses)
Preparació:
Posar tot junt al foc: el suc de llimona, la soja i l'oli. Anar remenant de tant en tant i quan comenci a bullir apagar el foc i deixar refredar abans de posar-ho a la tonyina.
Tallar la tonyina a porcions d'1,5 cm d'ample. Cubrir els talls de tonyina amb el amrinat i deixar a la nevera durant 12 hores. Si voleu que quedi més feta per dins, es poden fer talls més fins o deixar-ho marinar més temps.
Un cop passat el temps, escòrrer i guardar a la nevera fins al moment d'emplatar (es pot treure uns moments abans perquè perdi la fredor de nevera).
Per la confitura de tomata: posar la tomata en una cassola al foc amb l'aigua que porten inclosa, i tirar-hi el sucre. Anar remenant constament mentre la tomata es va espessint fins a obtenir una textura de confitura. El foc al principi pot ser normal però a mesura que s'espesseix cal anar-lo abaixant perquè no s'enganxi. El procés triga al voltant d'1 hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada