7 de nov. 2010

2n plat dinar de Fires: Llaminera de porc farcida de ceps amb salsa de ratafia

Crec que aquest any, aquest va ser el plat estrella del dinar de fires, va quedar boníssim!!


Aquesta recepta la vaig veure en el blog "Cuina per llaminers" i em va agradar molt la idea, a més a la revista Cuina d'aquest mes hi havia un article sobre la ratafia Russet, que és la que vaig fer servir per a la salsa:
Aquesta  ratafia la fan a Olot, i com que cada cap es fa menys ratafia casolana, doncs és una molt bona opció.


PEr aquesta recepta jo també he utilitzat ceps secs, i m'han donat molt bon resultat


Ingredients (4 persones):

  • 800 g de llaminera de porc
  • 100 g de ceps secs
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • un got de ratafia
  • un got d'aigua
  • sucre
Preparació:

S'obre la llaminera pel llarg i s'aplana amb l'ajuda d'un ganivet.
Es salpebra la llaminera i es farceix amb els ceps que han estat prèviament hidratats i saltejats a la paella amb una mica d'oli.
Es tanca la llaminera i es lliga amb fil de cuina.
Tot seguit, es marca la llaminera a la paella a foc fort amb un raig d'oli per a què quedi ben marcada per cada banda.
A continuació s'acaba de coure uns minuts més al forn procurant que quedi rosada per dins, 
i no quedi molt eixuta.

Mentrestant, en un cassó, es prepara un caramel amb un rajolí d'aigua i dues cullerades de sucre.
Quan agafi color, s'afgeix un got de ratafia i un gor d'aigua.
Es deixa reduir fins que tingui la textura de xarop.

Una passada! Bon profit!

2 comentaris:

  1. segur que la salsa de ratafia, li dona un toquet dolç i alhora d'herbes a aquesta llaminera tan apetitosa.
    Salut.

    ResponElimina
  2. I tant, la salsa va encantar!! La recepta és per repetir-la. Ho heu de provar.
    A més, des de fa un temps la ratafia torna ha estar de moda a l'hora de cuina!!!

    ResponElimina