Aquesta recepta la vaig veure en el blog "Cuina per llaminers" i em va agradar molt la idea, a més a la revista Cuina d'aquest mes hi havia un article sobre la ratafia Russet, que és la que vaig fer servir per a la salsa:
Aquesta ratafia la fan a Olot, i com que cada cap es fa menys ratafia casolana, doncs és una molt bona opció.
PEr aquesta recepta jo també he utilitzat ceps secs, i m'han donat molt bon resultat
Ingredients (4 persones):
- 800 g de llaminera de porc
- 100 g de ceps secs
- oli d'oliva
- sal i pebre
- un got de ratafia
- un got d'aigua
- sucre
Preparació:
S'obre la llaminera pel llarg i s'aplana amb l'ajuda d'un ganivet.
Es salpebra la llaminera i es farceix amb els ceps que han estat prèviament hidratats i saltejats a la paella amb una mica d'oli.
Es tanca la llaminera i es lliga amb fil de cuina.
Tot seguit, es marca la llaminera a la paella a foc fort amb un raig d'oli per a què quedi ben marcada per cada banda.
A continuació s'acaba de coure uns minuts més al forn procurant que quedi rosada per dins,
i no quedi molt eixuta.
Mentrestant, en un cassó, es prepara un caramel amb un rajolí d'aigua i dues cullerades de sucre.
Quan agafi color, s'afgeix un got de ratafia i un gor d'aigua.
Es deixa reduir fins que tingui la textura de xarop.
Una passada! Bon profit!
segur que la salsa de ratafia, li dona un toquet dolç i alhora d'herbes a aquesta llaminera tan apetitosa.
ResponEliminaSalut.
I tant, la salsa va encantar!! La recepta és per repetir-la. Ho heu de provar.
ResponEliminaA més, des de fa un temps la ratafia torna ha estar de moda a l'hora de cuina!!!