D'un fetge sencer, mig el vaig fer en escabetx i mig mi-cuit (veure Foie gras mi-cuit).
Ingredients:
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 100 g de mongeta tendra
- 100 g de trompetes de la mort
- 100 g de rossinyols
- 20 cl d'oli d'oliva
- 1 gra d'all
- 5 cl de vi blanc
- 10 cl de vinagre de Jerez
- 2 cl d'aigua
- fulles de menta
- 20 g de pebre negre
- sal
Preparació:
Tallar la ceba i les pastanagues a daus. Tallar les mongetes. Posar-les, amb els bolets, a bullir amb aigua durant 30 min i refredar-les seguidament.
En una cacerola posar, oli d'oliva, calentar-lo i afegir les verdures bullides i el gra d'all. Saltejar-ho a fog lent.
Afegir-hi el vi blanc, el vinagre de Jerez, l'aigua , la menta i el pebre. Salar i portar-ho a ebullició.
Netejar el foie (jo el fico una estona amb llet), tallar-lo en escalopes d'1cm de gruix i col·locar-los en un recipient pla.
Afegir sobre el foie la salsa calenta ( té que cobrir-ho totalment).
Deixar-ho refredar a la nevera i consumir-ho després de 12 hores, com a mínim de maceració.
És una passada!!!
Ets la reina del foie !! Té una pinta excel·lent. Una abraçada
ResponEliminaA casa no som gaire de foie, però entenc perfectament que aquest sigui un plat de festa grossa, perfecta per a un dinar de Fires!
ResponEliminaHeu de provar el foie amb escatbetx, és molt suau i les verduretes queden molt bones.
ResponEliminaTot i que, ara he de millorar la presència.
Gràcies pels comentaris!!