2 de nov. 2010

1r plat dinar Fires: Foie en escabetx i Foie mi-cuit

Ja feia temps que volia provar una altra recepta del llibre de foies de l'André Bonnaure.
D'un fetge sencer, mig el vaig fer en escabetx i mig mi-cuit (veure Foie gras mi-cuit).





Ingredients:

  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 100 g de mongeta tendra
  • 100 g de trompetes de la mort
  • 100 g de rossinyols
  • 20 cl d'oli d'oliva
  • 1 gra d'all
  • 5 cl de vi blanc
  • 10 cl de vinagre de Jerez
  • 2 cl d'aigua
  •  fulles de menta
  • 20 g de pebre negre
  • sal
Preparació:

Tallar la ceba i les pastanagues a daus. Tallar les mongetes. Posar-les, amb els bolets, a bullir amb aigua durant 30 min i refredar-les seguidament.
En una cacerola posar, oli d'oliva, calentar-lo i afegir les verdures bullides i el gra d'all. Saltejar-ho a fog lent.
Afegir-hi el vi blanc, el vinagre de Jerez, l'aigua , la menta i el pebre. Salar i portar-ho a ebullició.
Netejar el foie (jo el fico una estona amb llet), tallar-lo en escalopes d'1cm de gruix i col·locar-los en un recipient pla.
Afegir sobre el foie la salsa calenta ( té que cobrir-ho totalment).
Deixar-ho refredar a la nevera i consumir-ho després de 12 hores, com a mínim de maceració.

És una passada!!!

3 comentaris:

  1. Ets la reina del foie !! Té una pinta excel·lent. Una abraçada

    ResponElimina
  2. A casa no som gaire de foie, però entenc perfectament que aquest sigui un plat de festa grossa, perfecta per a un dinar de Fires!

    ResponElimina
  3. Heu de provar el foie amb escatbetx, és molt suau i les verduretes queden molt bones.
    Tot i que, ara he de millorar la presència.
    Gràcies pels comentaris!!

    ResponElimina